torsdag 20. desember 2007

En doku-såpe i 9 deler

La meg introdusere et bloggkonsept: Hvis livet ditt var en film, hva skal soundtracket være? Sånn gjør du: 1. Åpne hele musikkbiblioteket ditt. 2. Sett på tilfeldig avspilling. 3. Trykk på play. (Regelen er at den sangen som spilles av må brukes til et forhåndsbestemt tema i ditt liv.)

Overført til pinnedyrverdene blir dette ”Hvis det skal lages en doku-såpe om pinnedyr, hva skal soundtracket være?” (Pinnedyr-regelen er at den sangen som spilles av kan vrakes hvis sangen ikke har noen oppgitt artist, sangtittelen består utelukkende av tall eller det er en wav-fil).

Noen situasjoner er viktigere enn andre i ett pinnedyrs liv... Jeg mener at følgende scener må være med:
En åpningsscene for doku-såpen, den første dagen i det nye buret, to pinnedyr hekter seg i hverandre og blir forelsket, Pinneline finner ut at hun heller vil lage identiske kopier av seg selv enn å parre seg med Spisepinne, Spisepinne får dermed nervøst sammenbrudd, Pinneline-kopier kommer til verden, hungersnød fordi sommeren er over og det ikke lengre finnes grønne bringebærblad, den siste kampen og mange av Pinneline-kopiene mister et bein eller to, kremasjon og rulletekst.

Åpningsscene for doku-såpen (del 1):
Ghost Story - Sting

Regissørs kommentar: En hvilken som helst regissørs drømmestart når det gjelder soundtrack. Dette engasjerer publikum: ledestjerner, sjørøverkart og skjulte skatter. Samtidig er det perfekt å bruke den nøytrale 2. persons formen "you" med tanke på å utgivelse av CD i etterkant av doku-såpen, i tillfelle merkevaren "Pinnedyr" skal bli brukt opp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kremasjon??? Satte nesten teogkaffeblandingen i halsen her.. er det så dystre utsikter for de?

Gjermund sa...

Du må ikke drikke teogkaffeblandinger... ikke kan det smake godt og det er ikke godt for halsen heller, høres det ut som.

Livet kan ikke vare evig, selv ikke for pinnedyr. En dag tar det slutt. En kremasjon hører like naturlig hjemme i et pinnedyrs liv som det å kaste døde i havet for pirater (har sett det på film) og tørke hodeskaller for indianere (har lest det i Illustrert vitenskap).

Jeg har funnet lite teologisk literatur på hva som skjer etter kremasjonen for pinnedyr, men jeg antar at det ikke trenger å være så dystert om de ikke har levd ett alt for utsvevende liv.