lørdag 17. november 2007

Kinesiske pinnedyr


Figuren illustrerer bruken av pinnedyr i Kina.

Ikke alle er så heldige at de kan ha en hobby som bringer dem verden rundt. Men skulle man være så heldig at man får pinnedyr på hjernen åpner mulighetene seg. Kina, for de fleste kjent for å være et land med mange mennesker, er et fantastisk sted for pinnedyr-entusiaster. Som figuren ovenfor viser er pinnedyrene i Kina like rette som en strikkepinne. Dette har kineserne oppnådd gjennom mange århundre med et bevisst forhold til innavl av muterte pinnedyr. Avlsbestanden av "rette" pinnedyr i Kina er så stor at de uten problemer kan brukes som spisepinner i enhver sammenheng, selv for hurtig-mat. Spesielt fine individer får komme på mer ekslusive restauranter der de blir stukket i en marsmallow og dynket i sjokolade.

Den norske bruken av pinnedyr står i grell kontrast til den kinesiske. Krokete og uhøvlete, og attpåtil uekte pinnedyr (!), blir brukt på bortgjemte steder i den norske ødemarken når en utsultet turgåer finner ut at han trenger en pølse.
Historien om fyrverkeriet viser at tidligere kinesiske trender har kommet til Norge. Det er naturligvis langt fra Kina til Norge, både rent fysisk og ikke minst kulturelt, men med spesialkompetanse på pinnedyr spår jeg at dette er noe som vil komme før noen aner.

1 kommentar:

Oddrun sa...

Meget interessant om du har importert en sånn sjokoladefontene???? :D