søndag 30. desember 2007

Fasit på uoffisiell spørreundersøkelse.

71 % er ikke i tvil.

Innledning:
På Pinnedyrsiden foregikk det i perioden sirkus desember en spørreundersøkelse om lesernes (og artikkelforfatterens) preferanser i forhold til bildealternativene ovenfor. 21 stemmer ble avgitt. Det har vært lov til å endre stemmen sin underveis. Den eneveldige spørreundersøkelseskomiteen har godkjent resultatet uten innsigelser, men med visshet om at det er mulig å manipulere anonyme spørreundersøkelser. Det må dog bemerkes at det er ingen grunn til mistanke om dette i denne undersøkelsen.

Resultater:
5 av 7 stemmeberettige Pinnedyrlesere er ikke i tvil. De foretrekker alternativ A. 50 % av de som er under tvil foretrekker samme alternativ. Tilsammen 3 personer foretrekker under tvil alternativ B. Ingen har stemt på usikker- eller bestemt B- alternativet.

I den første tiden etter at spørreundersøkelsen var publisert hadde to stemmer blitt avgitt til Bestemt B alternativet. Disse ble i løpet av kort tid endret til ett av de andre alternativene.

Konklusjon:
Tallenes tale er klar. Pinnedyrleserne er i stor grad et bestemt folkeferd. Selv med et spørsmål som er åpent for diskusjon og gir rom for tolkninger velger det store flertallet et bestemt Bestemt alternativ. At ingen velger Usikker alternativet mener jeg underbygger denne påstanden.

Resultatene viser at Det Overveldende Flertallet Av Leserne (DOFAL) har en dragning mot hvite skiløyper framfor mørke rockescener. En utvidet tradisjonell skolastisk tolkning av DOFAL tyder på at de er snille som lam, oppimot engleaktige. De har en dragning mot det naturlige, og foretrekker å kjempe selv når de møter motbakker framfor å bli stående å vaie med massen. DOFAL ønsker å komme seg minst ett skritt videre og lurer på hva som er rundt neste sving framfor å bli blendet i øyeblikket og fanget av livets unaturlige rytmer.

Å bruke denne tolkningsmetoden er selvfølgelig ikke helt uproblematisk. Allerede for flerfoldige år siden sa den gamle Ibsen at minoriteten alltid har rett. Det er vanskelig å vite hva man skal tro i dette tilfellet, men min konklusjon blir i alle tilfeller at den opprinnelige hypotesen om at Pinnedyrlesere er over gjennomsnittet ikke skal bli forkastet. Allsidigheten lenge leve!

2 kommentarer:

Catti sa...

Takk takk!
Må vel innrømme at eg føle meg en smule usikker når det gjelde kunnskapen om pinnedyr og ka det er.

Gjermund sa...

Men da har du jo utrolig flaks! Du har jo forlovet deg med gudfaren til pinnedyrene mine! Om du ikke gidder å lese hele bloggen for å finne ut mer om pinnedyr og pinnedyrs vesen kan du spørre og grave når dere havner på gamlehjem og begynner å kjede dere :)