lørdag 9. februar 2008

Statistikk i SSB

I høst, det begynner å bli lenge siden, hadde jeg en hyggelig telefonsamtale med en mann fra SSB. Han intervjuet meg i forbindelse med en boligundersøkelse. Jeg svarte etter beste evne på alt fra om rullestolbrukere ville komme inn utgangsdøra til hvor mange lekeplasser det var i området rundt huset. Ifølge ham gjelder ikke veien som lekeplass lengre, da jeg prøvde meg med det.

På slutten var det spørsmål om det var husdyr i husholdet mitt. Dette kunne jeg bekrefte, og etter det jeg vet er det ingen som har/har hatt/får allergiske problemer på grunn av husdyrene. Pinnedyrene ble under tvil godkjent som husdyr etter en hard argumentasjon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Forrige gang jeg var i hyggelig samtale med SSB handlet det om buss. SSB-manen betrodde meg hans profesjonelle drøm: GPS-sporing av alle busser og passasjerer direkte til SSB sin database.

Jeg synes det er god driv blant de SSB-ansatte.

Gjermund sa...

Håper han ikke får det så lett... Jeg ble i veldig godt humør etter å ha snakket med SSB-mannen min. Han har tilgang til all ver.. Norges statistikk, og uoppfordret sa han at han var glad på mine vegne som hadde så mange muligheter der jeg bodde.

En SSB-samtale i ny og ne setter ting på rett plass når dagene går i 9O og man ønsker den skal gå i 110. SSB-ansatte må vite at de har en større rolle enn å føre tørre statistikker.

Anonym sa...

sist noen ringte meg fra SSB, spurte de om bibliotekbruken min. Tilfeldigvis oppholdt jeg meg på biblioteket akkurat da. Lurer på om de utvalgene er så tilfeldige som de ønsker vi skal tro...