fredag 7. mars 2008

Pinnehockey

Bilder fra Toronto Maple Leaf og Air Canada Centre

Håndball er kynisk hands, det er opplest og vedtatt! Min kulturarv som utvandret greåkering sier meg at fotball er førsteidrett, basta-bom. Som basta-bom fotballsparker har jeg blitt indoktrinert med at ishockey er lagidrett nummer to. Dette innebærer at innebandy, som har satt Greåker på Norgeskartet veldig lokalt (sarpsborg - greåker - fredrikstad - slevik i eliteserien...), må degraderes til 3. plass.

De mest radikale i fotballmiljøet på Greåker kaller innebandy for pinnehockey, og påpeker at ihvertfall tidliger brukte x-antall innebandyspillere pannebånd for å holde håret på plass under kamper og trening. Som pinnedyr-eier mener jeg at det ikke ligger noe negativt i ordet pinne. Som ex-greåkering er jeg stolt over å komme fra en plass som har vært norgesmestere i denne grenen flerfoldige ganger.

Nå har jeg vært på lagidrett-favorittgren nr. 2 i Canada. Jeg har overvært en kamp mellom lagene Toronto Maple Leafs og New Jersey Devils. Svenske Mats Sundin var liksom stjernen på løv-laget. Han måtte i utvisningsboksen hele 3 ganger i løpet av kampen.

Apropos utvisninger, i min eneste ordentlige innebandy-match måtte jeg sitte på utvisningsbenken 2 ganger. En gang for høy kølle og en den andre gangen ble jeg ofret fordi keeperen vår hadde gjort noe galt. Hvilket lag jeg spilte for husker jeg ikke, jeg og noen flere ble huket inn fra gaten fordi et langveisfarende lag ikke hadde nok spillere...

Ingen kommentarer: